Tentoonstelling RIVM Echte Helden

PHOTO 2019 03 15 13 43 32  PHOTO 2019 03 15 13 43 33  PHOTO 2019 03 15 13 43 34

Van van 15 maart tot 15 mei is in het RIVM, Antonie van Leeuwenhoeklaan 9 in Bilthoven. De tentoonstelling 'Echte Helden' te zien.
De tentoonstelling is niet openbaar, maar wil men toch komen kijken dan kan je je aanmelden bij de Kunstcommissie van het RIVM: , Marjolein ’t Hoen, 030 2742427.

 

 

Jongerenherdenking Driemond 03-04

 “Geef vrijheid door, juist NU”
Op woensdag 3 april om 11.00 uur ’s morgens wordt voor de 5e keer de jaarlijkse dodenherdenking in Driemond georganiseerd. 

Ter herinnering aan “alle mensen die zich hebben ingezet voor de verdediging van onze vrijheid en hen die slachtoffer van een oorlog zijn geworden”. De herdenking vindt plaats bij het monument van het ‘Ongebroken Verzet’ op de Begraafplaats in Driemond, Provincialeweg, Driemond.

De kinderen van de twee basisscholen en docenten, voorzitter van de bestuurscommissie van stadsdeel Zuidoost mevrouw Tanja Jadnanansing, bewoners en leden van de Dorpsraad Driemond, leden van het 4en5 mei comité Amsterdam Zuidoost en andere belangstellenden zullen aanwezig zijn.

De herdenking wordt geleid door de heer Hennie Knapen. De kinderen lezen een gedicht en zingen een lied, Tanja Jadnanansing, houdt een toespraak evenals de voorzitter van 4en5 mei Amsterdam Zuidoost, mevrouw Janneke Roos.
We zijn daarna twee minuten stil en zingen dan het 1e couplet van het Wilhelmus. Vervolgens worden bloemen gelegd bij de twee monumenten. 
De herdenking wordt georganiseerd door het 4en5mei comite Amsterdam Zuidoost in samenwerking met de docenten en leerlingen van de Cornelis Jetses school, de Jan Woudsmaschool en de Dorpsraad Driemond.

U bent van harte uitgenodigd om op woensdag 3 april aanwezig te zijn bij de herdenking!

5 mei Maduro lezing vrijheidsmaaltijd

Programma 5 mei 2018
Het Maduro programma, ter gelegenheid van de viering van de bevrijding van WO2 op 5 mei 1945, staat dit jaar in het teken van de rol van de Cariben tijdens de wereldoorlog. 
De Maduro lezing zal worden uitgesproken door Samira Rafaela, Landelijk Projectleider Inclusie bij de Politie Nederland. 

Ook wordt een trailer van de documentaire over het leven tijdens WO2 op de Nederlandse Antillen en Suriname (Bida Durante Guera Mundial Na Antia, Aruba Y Surnam) ontwikkeld door Petra Hofmeester, gepresenteerd.

Elvis Manuela van het Ministerie van Defensie presenteert het programma met Quito Nicolaas (poëzie)

Jos Rozenburg, schrijver van de Antillen in de Tweede Wereldoorlog gaat in debat met het publiek.

Als bijzondere gast verwelkomen we zijne Excellentie Anthony Begina, gevolmachtigde minister van Curaçao.

Het programma wordt rond 13.30 gevolgd door een vrijheidslunch. 
Locatie: CEC gebouw, ruimte OSCAM, Bijlmerdreef 1289, 1103 TV Amsterdam Zuidoost.
Tijd: 12.00 – 15.00 uur
Samenwerkend organisaties: 4/5 mei Comité Amsterdam ZO, Stichting ProFor, CEC, 4/5 mei Comité Amsterdam
Aanmelden: Email: 

4 mei 2018

4 mei 2018, herdenking van slachtoffers en verzetshelden van WO2 in Nederland, in de Oost en in de West4 mei 2018.

Op 4 mei wordt in Amsterdam-Zuidoost door het 4en5 mei Comité Amsterdam-Zuidoost de jaarlijkse herdenking georganiseerd van de slachtoffers van de tweede wereldoorlog in Nederland en in het voormalig Nederlands-Indië en Caribisch gebied. 
Het thema is Verzet met als motto en doel ‘Geef vrijheid door!’ . 
De ceremonie begint om 19.10 uur bij de noordzijde van Metro Station Holendrecht. 
Vanaf hier is er een stille tocht naar het monument bij De Drecht. 
Daar volgen korte toespraken van:
comité-voorzitter Janneke Roos,
Gregory van Geene, landelijk vicevoorzitter van het Caribisch netwerk bij de politie,
bestuurscommissie-zuidoost Dagelijks Bestuurslid Andro Botse   
Lucia Martis van ProFor. 
Medewerking wordt verleend door de Scouting Holendrecht. Muzikale bijdragen worden geleverd door Young Released en Koninklijke Muziekvereniging Tavenu. Na het officiële programma is er een mogelijkheid tot samenzijn in De Drecht, waar koffie en thee wordt geschonken.

Abonneer u op deze site

feed-image abonneer u op deze site