Skip to main content

4 mei herdenking 2023

Op 4 mei herdenken wij de slachtoffers van de tweede wereldoorlog.

Het landelijke thema dit  jaar is ‘leven met oorlog’. Ons comité heeft zich bij dit thema aangesloten. Zowel de herdenking als de viering staan dan ook in dit teken.

Op 4 mei zal mevrouw Judith Sargentini, directeur van Artsen zonder Grenzen, stilstaan bij dit thema. Daarnaast worden er gedichten gelezen door scholieren en zal de stadsdeelvoorzitter spreken.
Dit jaar hebben wij de Apinti drum toegevoegd aan de ceremonie met het Taptoe signaal. In deze video wordt uitgelegd waarom wij dit als comité belangrijk vinden en wat de rol van de Apinti drum is 

Stille tocht vanaf het Brasapark.
Sinds enige jaren werken wij nauw samen met de Vereniging Ons Suriname en de alliantie partners om te komen tot een meer inclusieve herdenking. De deelnemers aan de herdenking die door hen wordt georganiseerd op het Anton de Komplein zullen zich dan ook aansluiten bij onze herdenking.

De stille tocht zal dit jaar dan ook niet vertrekken vanaf het metrostation Holendrecht maar vanaf het tunneldak het Brasapark. ( Fietspad Abcouderpad). Daar wordt om 19.10 verzameld om dan gezamenlijk naar het monument in Holendrecht te lopen onder begeleiding van Tavenu en de stille trom.