Skip to main content

Debat rond de film Diaspora

In augustus is de film Diaspora in première gegaan ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Indonesië. Drie jongeren met wortels in Indonesië vertellen daarin hoe zij aankijken tegen ons koloniaal erfgoed in de context van het verleden, en van de vrijheid waarin we nu leven. De film is gemaakt door Suzanne Rastovac in opdracht van het 4en5 mei Comité Amsterdam Zuidoost, met financiële ondersteuning van de gemeente Amsterdam.

In vervolg hierop heeft de Openbare Bibliotheek Amsterdam nu op 31 oktober a.s. om 19.30 uur een debatprogramma georganiseerd van ‘Beyond Walls’ over de actuele betekenis van koloniaal erfgoed:

Tijdens dit programma verkennen we vanuit een diversiteit aan perspectieven de betekenis van meerstemmigheid en koloniaal erfgoed. We kijken naar Nederland, maar ook over de grens. Imara Limon, curator bij het Amsterdam Museum geeft een inleiding op deze thematiek. Programmamaker, curator en beeldend kunstenaar Richard Kofi gaat in gesprek met drie deelnemers uit DIASPORA: Amanda Pinatihn (Conservator Vormgeving bij het Stedelijk Museum en PhD kandidaat), Raki Ap (educator en activist) en Yopi Abraham (kunstenaar en founder Awareness Moluccan Identity)”.

Tijdens deze avond is ook de primeur van MANUAL FOR THE DISPLACED: het multidisciplinaire performance project van spoken word artiest Robin Block en visual storyteller Jeremy Flohr.

Vanwege de corona maatregelen was er een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar, die echter helaas niet meer beschikbaar zijn. 
Met onderstaande link kunt u het programma live volgen of als u dat beter uitkomt op een later tijdstip bekijken.
https://www.google.com/url?q=https://www.youtube.com/watch?v%3DSukAAjwYvc0%26feature%3Dyoutu.be&source=gmail&ust=1603729275797000&usg=AFQjCNFirgVyA6VYHZid8RfWtAt6BxvXKQ">