Skip to main content

4 mei herdenking 2017

De herdenking 2017 begon zoals altijd met om 19.15 uur de stille tocht vanaf station Holendrecht. Ceremoniemeester Hennie Knapen sprak een welkomstwoord uit en hield Janneke Roos, voorzitter van het 4en5 mei CAZ, haar toespraak.
De gast van dit jaar Groen Links-raadslid was Simion Blom, inwoner van Zuidoost. Hij vertelde over de oma van een goede schoolvriendin van hem, die als enige van de familie de Holocaust had overleefd. Zij was van Joodse afkomst, en moest leren omgaan met de ervaring dat zij zich bij terugkeer uit het concentratiekamp weinig welkom heeft gevoeld in Nederland. 
De bestuurscommissie Zuidoost werd vertegenwoordigd door de voorzitter mevrouw Muriel Dalgliesh en de heer Andro Bottse.Ook dit jaar waren de kinderen van basisschool Samenspel aanwezig, die een gedicht voordroegen over Boy Ecury, Arubaanse verzetsheld in WO-2. De muzikale intermezzo’s werden verzorgd door Young Released en de taptoe werd geblazen door fanfarekorps Tavenue die ook de muziek tijdens de kranslegging verzorgde. De kransen en bloemen werden door de organisaties in Zuidoost gelegd na aangeven door de scouts, zie hiervoor ook de site:De avond werd besloten met een bijeenkomst in de Drecht waar de muziek werd verzorgd door Young Released.Buurt- en schoolkinderen, ouders, onderwijzers, ouderen, andere instellingen en personen namen deel aan de respectvolle herdenkingsdienst. Er waren ongeveer 250 deelnemers, van wie er ruim 100 hebben meegelopen in de stille tocht.